Vizslaen Rikke

Dette er historien om at få en Vizsla

Rikke – vores dejlige ruhårede vizsla.

“Vi havde egentlig regnet med, at vores gamle labrador Blakki skulle have lov til at være enehund, – men da hun var 10 år, blev vi overbevist om, at hun skulle dele sin alderdom med en ung hund, så de kunne få glæde af hinanden.

Da hele familien (far, mor og to store drenge) går på jagt, skulle den nye hund selvfølgelig også være en jagthund, – og det kunne jo være spændende at få en stående hund. Vi overvejede en tysk ruhåret, men var bange for, at den kunne være lidt for barsk at opdrage. (Det skulle nemlig være mors hund). Vi læste så om vizslaen og syntes, det lød som om den ville passe til vores familie. Især den ruhårede vizsla var fristende.

Det viste sig, at der netop var en 4 mdr. gammel vizsla tæve til salg hos Nanna Brændgård på Fyn. Vi tog over for at se, hvordan racen så ud – og blev straks så bjergtaget af forældrene, Marquis og Odessa, og hvalpene, at vi havde lille Rikke med os hjem. Og det har vi aldrig fortrudt:
Rikke faldt straks til hos os, – og hun er den mest trofaste, søde og sjove ven, man kan have. Hun deltager i alt, hvad vi foretager os; – man kan altid være sikker på, at hun er lige i nærheden. Hun elsker havearbejde, har næsen tæt ved lugejernet og leger dejligt med ukrudtet. Hun svømmer som en sæl – og deltager med glæde i vores garnfiskeri om sommeren. I det hele taget har hun med sine nu 2 år stadig et dejligt hvalpeagtigt sind – leger glad med sine tøjbamser, begejstres over alt, elsker at lege med andre hunde.

Det har været nemt at lære hende grunddressuren, for hun vil så gerne gøre alting rigtigt. Vi havde dog lidt problemer med apporteringen i starten; men vi arbejdede os gradvist igennem, og hun har i sin første jagtsæson været en dygtig og begejstret apportør. Også standen er ved at være på plads, – hun øver sig på både solsorte og duer i haven og elsker ”fiskestangen”.

Dejligere familie- og jagthund findes bare ikke!

Vores gamle Blakki, som nu er 12 år, har det også godt med Rikke, – de hygger sig og tager sågar en daglig legetur. Rikke er så glad for Blakki, at hun er helt trist, hvis Blakki ikke er hjemme. Vi er jo forberedt på, at Blakki ikke har mange år tilbage, og Rikke vil være meget ked af at være ene-hund. Vi begyndte derfor at tænke lidt på at få en ny hvalp. Og da Rikkes bror Pinter blev far til Ronjas hvalpe hos Dennis Mørk ved Ålborg i maj, – ja så måtte vi bare have endnu en dejlig ruhåret vizsla.

Vi har derfor lige fået lille Aura, som nu er 2 mdr. gammel – og allerede har det dejligt med Rikke. Og det bliver sikkert en ny og god historie.

Rikkes historie – 2.del.

Knapt 3 år efter 1. del af ”Rikkes historie” er det på tide at skrive 2. del, – nu hvor hun er kommet i brugshundeklassen!

Efter vi har fået Aura, er Rikke blevet den fornuftige voksne hund, – og Aura er stadig den lille hvalp. Rikke lægger dog gerne op til leg: lokker med en bamse i munden og logrende bagkrop, – og så går den vilde jagt. Tagfat i haven er de også lige gode om, så græsset sprøjter om ørerne på dem. Bagefter slapper de af, helst tæt omslynget i samme kurv – eller på skødet af menneskene.

Men de er sandelig også alvorligt arbejdende jagthunde:
Vi deltager i både apporterings- og marktræning, hvor Rikke jo er mors hund, og Aura er fars. Også her er Rikke den fornuftige og målrettede (hun svømmer roligt uden at blive våd på det øverste af ryggen, når hun vandapporterer), mens Aura laver alt i fuldt firspring. Både 4- og 2-benede nyder træning og prøver. Det har givet en ekstra dimension i tilværelsen med nye bekendtskaber og spændende naturoplevelser – og en ekstra samhørighed mellem mennesker og hunde.

Og så er det jo dejligt, at de er blevet dygtige til deres ”arbejde”: De har bestået FJD´s apporteringsprøve, hvor Rikke sidst fik max. Points, og herefter også deltog i racedysten. Markprøverne har været lidt svære, især fordi det kan være fristende at løbe efter harer og rådyr, men på vizsla-klubbens forårsmarkprøve 2006 fik Rikke sin 2. præmie!

Også på jagt, – både skov- og mark-, er hundene ivrige og begejstrede. Når de har været i løbetid, er jagt uden ruhåret vizsla ikke nær så spændende.
Det er bare så dejligt at være ruhåret vizsla-ejer!”

Kontakt

mail: nanna@braendgaard.net

tlf: 4043 3568

Humlekrogen 18
5690 tommerup